Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون اعتقاد دارد نسل جوان به شناخت قهرمانان معاصر نیاز دارد و این نگاه باید در پیکره صداوسیما تقویت شود. ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۵:۳۹ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ این شب‌ها سریال «سلام آقای مدیر» را روی آنتن شبکه دو سیما دارد، در تئاتر و سینما هم مشغول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما هنوز وقتی از سریال «شوق پرواز» و فضای بازی در کاری مربوط به شهدا سوالی می‌پرسیم حسرت می‌خورد چرا آن همیّت ساخت یک سریالی مثل «شوق پرواز» یا پرداختن به شخصیت‌هایی همچون شهیدان بابایی و اردستانی در کارهای دیگر ادامه پیدا نکرد.

اتابک نادری که خودش نقش شهید اردستانی را در سریال «شوق پرواز» بازی می‌کرد به خبرنگار خبرگزاری تسنیم، گفت: واقعاً «شوق پرواز» یک کار دلی بود که همه به عشقِ شهید بابایی پای کار آمدند. این را از خود مرحوم یدالله صمدی کارگردان این سریال شنیدم که می‌گفت "همه به عشق عباس می‌آییم." حتی هم‌دوره‌ای شهید بابایی از بندرانزلی آمد تا از خاطراتش بگوید. او در تماس تلفنی به عوامل کار گفته بود به عشق عباس هرجا باشد می‌آیم.

او به ماجرای پیشنهاد نقش شهید اردستانی اشاره کرد و افزود: وقتی با من تماس گرفتند به دفتر جواد نوروزبیگی تهیه‌کننده سریال رفتم. آنجا یدالله صمدی را دیدم که مثل همیشه پدرانه من را در آغوش گرفت. درباره سریال صحبت کرد و واقعاً با شنیدن نام سریال، یک شوقی در من ایجاد شد. وقتی که نقش شهید اردستانی هم به من پیشنهاد شد یک حسّ عجیبی در من شکل گرفت. البته من یک اشراف کم و بیش از نیروی هوایی ارتش، شهید بابایی و شهید اردستانی داشتم. چون خانواده همسرم جزو خانواده نیروی هوایی ارتش محسوب می‌شوند.

نادری با اشاره به اینکه شهید بابایی یکی از سرآمدهای قهرمانان معاصر ایران است، تأکید کرد: وقتی قرار شد نقش شهید اردستانی را بازی کنم به سراغ مطالعه و تحقیق درباره این شخصیت ارزشمند رفتم. سراغ کتابی که خاطرات، ساعت‌های پرواز، عملیات‌ها و مسئولیت‌های او را با جزئیات نوشته بود. واقعاً بعد از مطالعه این کتاب به بزرگمردی‌های این فرماندهان سلحشور پی بردم. شهید بابایی یکی از سرآمدهای این عده خاص و قهرمانان معاصر ایران بوده و برای همیشه در تاریخ ماندگارند.  

این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون به خاطره‌ای از یک ادای احترام سه ارتشی اشاره کرد و گفت: هرگز فراموش نمی‌کنم یک بار با شهاب حسینی در صحنه‌های جوانی و آشنا شدن اردستانی و بابایی قرار داشتیم. سه تا از خلبانان پایگاه شکاری تهران چون محل فیلمبرداری ما همان پایگاه بود آمدند و با گپ و گفتی داشتند. وقتی می‌خواستند بروند یک قدم به عقب رفتند و ادای احترام نظامی کردند. شهاب حسینی برگشت و گفت شما می‌دانید که این لباس بازی است و ما بازیگریم. من هم گفتم علاوه بر این لباس، درجه ما هم درجه پایین‌تری نسبت به شماست. ما سروانیم و شما سرگرد و سرهنگ!

یادداشت| تلویزیون جای قهرمانان جنگ است نه مانور سلبریتی‌ها!

وی افزود: سه ارتشی به ما گفتند این احترام را اولاً به لباسی که تن شماست گذاشتیم و ثانیاً این کار را انجام دادیم به خاطر آن اسم‌هایی که روی سینه شماست. این اسم‌ها قهرمانان پروازی کشورمان هستند و همیشه برای ما محترمند. با این ادای احترام به مقام این بزرگواران همه‌مان یا علی گفتیم؛ از همکاران فنی سریال گرفته تا بازیگران. واقعاً شهاب حسینی سنگ تمام گذاشت تا بهترین لحظات و صاف و ساده بودن این شخصیت خلق شود.

نادری در خصوص ساخت سریال‌هایی درباره قهرمانان معاصر و شخصیت‌های بزرگی که سبک‌زندگی‌شان می‌تواند در قالب یک سریال یا فیلم بهتر به نسل جوان آموخته شود، تأکید کرد: به نظرمن خیلی مهم است که ساخت سریال‌هایی مثل «شوق پرواز» بیشتر شود و نه شعاری و بلکه صمیمانه و آموزنده! در پیکره صداوسیما باید این نگاه‌ها به قهرمانان معاصر تقویت شود. نسل جوان ما با این شخصیت‌ها آشنا شوند و لازم است حتماً این اتفاق بیفتد.

وی خاطرنشان کرد: تلویزیون می‌تواند معرفی قهرمانان معاصر را در ژانرهای مختلف چه کمدی و چه جدی تعریف کند. به نظر می‌رسد در این عرصه غفلت کرده‌ایم و کماکان هم با ساخت یکسری از کارهایی که کمتر تأثیر می‌گذارند به این ورطه غفلت ادامه می‌دهیم. ما شخصیت‌های بسیار بارزی داریم که خیلی از آن‌ها در قید حیات هستند و خاطرات‌شان می‌تواند سوژه فیلم‌های اکشن، جذاب و حتی سریال‌های قدرتمندی شود.

بازیگر نقش شهید اردستانی در پایان افزود: صمد بالازاده الان زنده است و جزو همرزمان همین شهداست و یا شهید دوران که زندگی جذاب و تأثیرگذاری برای تبدیل به یک قصه سریالی دارد. باید قصه‌های جامعه خودمان را بسازیم مثل سینمای هالیوود که از قصه‌ها و داستان‌های کوچک، سریال‌ها و فیلم‌های اکشن پرمخاطب درمی‌آورند ما هم این پتانسیل و ظرفیت را داریم که از این فضای دلی و واقعی شخصیت‌های معاصر خودمان بهره لازم را ببریم.  

انتهای پیام/

R1515/P/S4,1430/CT3 واژه های کاربردی مرتبط رسانه ملی تلویزیون

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ملی تلویزیون رسانه ملی تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۹۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقد نباید مایه نگرانی تولیدکنندگان کتاب شود

ایسنا/مازندران جلسه نقد و بررسی کتاب «لبخندی که گم شد» اثر فاطمه قنبری با موضوع زندگی و شهادت شهید «سید جواد اسدی» از شهدای مدافع حرم در سالن اجتماعات کتابخانه ابن‌شهرآشوب ساری برگزار شد.

شهدا الگوهای نوجوانان و جوانان ما هستند

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی ساری شامگاه ۱۸ اردیبهشت در این جلسه با اشاره به فعالیت‌های متنوع کتابخانه‌های استان گفت: این بار توفیق پژوهش و نگارش زندگی شهدای مدافع حرم نصیب ما شد.

علیزاده با بیان این که هر ارگان فعال در این حوزه باید در راستای ارزش‌گذاری برای این اثر گام بردارد، اظهار کرد: این کتاب تاکنون مورد نقد و بررسی قرار نگرفته‌ است، شهدا الگوهای نوجوانان و جوانان ما هستند و در تلاشیم تا این افراد را به اعضای کتابخانه‌ها معرفی کنیم. آمادگی برنامه‌ریزی برای آثاری که در حوزه شهدا خلق می‌کنند را داریم.

نقد امری دوسویه است

ابراهیم باقری حمیدآبادی در این نشست گفت: در این کتاب تلاش می‌شود تا واقعیت ملموس و زنده شخصیت شهید روایت شود.

نویسنده و منتقد مازندرانی نقد و بررسی را امری دوسویه دانست و افزود: در کشورهای مدرن نقد به‌عنوان امری برای جدا کردن سره از ناسره باب شد و همین امر سبب جایگیری برخی نویسندگان در رتبه‌های جهانی شد.

باقری مبنای نقد در ایران سده‌های گذشته را جایگاه معنا و مفهوم عنوان کرد و گفت: نقد نباید مایه نگرانی تولیدکنندگان کتاب شود، بلکه باید مشوقی برای حرکت به جلو باشد. در دو دهه اخیر برخی نویسندگان آثارشان را برای در امان ماندن از نقد، پنهان می‌کنند یا نسبت به نقد موضع می‌گیرند، اما نقد به برطرف کردن معایب و بازدارندگی در راستای کیفی‌سازی کمک می‌کند.

نویسنده مازندرانی خاطرنشان کرد: کیفی‌سازی و کمی‌سازی نقد باید منصفانه باشد و روی ظرفیت اثر بیش از کاستی‌ها تمرکز شود.

وی درباره شخصیت شهید اسدی از شهدای مدافع حرم در خانطومان اظهار کرد: درباره شهیدی صحبت می‌کنیم که به دنبال احقاق حقوق خانواده، وطن و شخصی خود به‌مثابه انسان ایرانی- اسلامی بود. این کتاب برای ماندگاری و نه صرفا معرفی شخصیت شهید نوشته شده‌است.

باقری با اشاره به بستر خاطره‌روایی کتاب بیان کرد: کتاب متنی ترتیب‌وار و متوالی دارد و سیر توالی خطی تولد تا بازگشت پیکر را به نقل از چندین نفر روایت می‌کند که هر کدام، بخشی از پازل شخصیت شهید اسدی را کامل می‌کنند.

وی روایت‌های کتاب را بومی، ساده و متعلق به راویان دانست و گفت: در متن اثر تلاش شده تا امانت روایت و لحن راوی حفظ شود، چراکه حفظ اصل لحن روایت یک اصل در پژوهش و تدوین به شمار می‌آید.

باقری ادامه داد: از خوبی‌های کتاب به حاشیه نرفتن و پرداخت صرف به شخصیت شهید است. نکته مهم دیگر این است که کتاب به حقایقی می‌پردازد که از ذهن راویان شاهد حقیقت روایت می‌شود، به زبان ساده‌تر روایت از زبان شاهد زنده عینی است. کسی نمی‌داند که تعداد زیادی از راویان در صحنه حضور داشتند و آنچه که دیدند را روایت کرده‌اند و نقل‌قول نیست.

نویسنده مازندرانی تاکید کرد: دنیا به‌ویژه فضای غرب، به واسطه بسترهای خاطره‌وار جنگ‌های گوناگون، آثاری در قالب کتاب، فیلم و مانند آن تولید و به‌عنوان قهرمانان بلامنازع به دنیا تحمیل کرد. این کتاب‌ها بسترهای حقیقی- روایی تاریخ ما به شمار می‌آیند و ظرفیت غنی تولید اثر و انتشار در سراسر دنیا هستند. باقری شهدای مدافع حرم را ارزش‌های فرهنگی جامعه امروز دانست و گفت: این ارزش‌ها نیاز به سرمایه‌گذاری برای شناخت در جامعه دارند، نقد اصلی به کسانی است که این کتاب‌ها را معرفی نمی‌کنند.

حاصل این کتاب فقط شهید اسدی نیست

فاطمه قنبری نویسنده اثر با اشاره به خطوط قرمز پژوهش در حوزه شهدای خان‌طومان گفت: همچنان در معذوریت بیان اطلاعات در این زمینه قرار داریم و جمع‌آوری اطلاعات کتاب به دلایل امنیتی دشوار بود.

وی درباره نخستین کتاب خود درباره شهید اسدی اظهار کرد: کتاب اول در سال ۱۳۹۶ با عنوان «تعزیه دریا» منتشر شد. تعزیه در روستای «امره»؛ به‌ویژه خانواده اسدی، جایگاه ویژه‌ای دارد. حاصل این کتاب فقط شهید اسدی نیست و در آن تاریخ محلی، شهید اسدی و بازگشت پیکر وی به روایت همسرشان را می‌خوانیم.

این نویسنده خاطرنشان کرد: در ابتدای کار به فکر نوشتن شهید نیستیم بلکه توصیف می‌کنیم، چراکه قهرمان این کتاب از قبل حاضر بوده و من تنها راوی او به روایت مشاهدات و شنیده‌ها بوده‌ام.

قنبری افزود: حق مطلب عظمت و زندگی شهید در این کتاب کامل ادا نشده، ۷۶ ساعت مصاحبه از شهید اسدی داریم که درواقع بستر پژوهش گسترده‌تر این شخصیت است.

برادرم در راه حفاظت از وطن و خانواده هیچ مانعی را نمی‌پذیرفت

در ادامه این نشست خواهر شهید سید جواد اسدی نویسندگان این حوزه را ماموران خداوند برای ثبت شهدا در تاریخ خواند و گفت: خواست خداوند این بوده که در راه شهدا گام بردارید، شهدا زنده هستند و نویسندگان این کتاب شهید ما را زنده‌تر کردند.

وی از انتشار مطالب کتاب در کانال شهید اسدی خبر داد و افزود: مطالب کتاب به‌صورت روزانه برای دسترسی آسان و آشنایی افراد جامعه با شهید در کانال قرار می‌گیرد، چرا که شخصیت سیدجواد در بین فرزندان خانواده ما مستثتنی بود.

خواهر شهید اسدی با بیان این که شهید شخصیتی دستگیر و بخشنده داشت، خاطرنشان کرد: برادرم در راه حفاظت از وطن و خانواده هیچ مانعی را نمی‌پذیرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سریال ۸۷ به زودی از شبکه یک سیما پخش خواهد شد
  • ۱۰ سریال جنگی دیدنی در مورد جنگ جهانی اول
  • نقدی بر سریال افعی تهران ساخته سامان مقدم/ به جای سرکوب معلول باید علت‌ها واکاوی شوند
  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • ۵ «آخرالزمان» کمتر دیده‌ شدۀ کره‌ای؛ از مِه زامبی‌ساز تا زامبی‌ها در چوسان!
  • ۱۰ سریال جنگی دیدنی در مورد جنگ جهانی اول؛ از Women at War تا Parade’s End
  • نقد نباید مایه نگرانی تولیدکنندگان کتاب شود
  • رضایت استاندار قزوین از اجرای طرح «دختران حاج قاسم»
  • علامه مطهری شخصیت جامع علمی و بصیرتی معاصر است
  • ۱۰ شخصیت برتر سریال «شوگان» که ما را شیفته این روایت حماسی ژاپنی کردند